Yhden asian minä tunnustan. En osaa ommella sentin vertaa, vaikka kuinka haluaisin. Koneet eivät vain tottele minua. Ei sittenkään, vaikka olen lukenut tarkkaan koko käyttöohjevihkosen ja kokeillut läpi kaikki siellä annetut vinkit. Ei, vaikka kone on tuliterä ja niin helppokäyttöinen, että sen oikeastaan pitäisi ommella jo automaattisesti.

Väsäsin kuitenkin kasaan yhden topin. Pakon edessä. Huomenna sen seurana pitäisi olla paitakin. Jos topin tekoon kului yli neljä tuntia (josta suurin osa kiroillessa), niin kuinka kauan kestää paidan teko? Entäpä mitä sanoo opettaja, joka uskoo ja luottaa, että palautan töiden mukana myös portfolion. Siis sen läpyskän, jossa tällä hetkellä ei ole kuin viisi sivullista tilkkuja ja pussillinen epäonnistuneita saumuriharjotteita. Sillä eihän se saumurikaan minua totellut...

Joku voi pitää minua idioottina, mutta aion silti valita käsityön sivuaineeksi. Puolittain siksi, että pääsen eroon metrin kasasta kankaita, joista puolet on järkyttävän rumia äidin lahjoittamia ruutukuoseja. Toinen puoli voisi olla lankakaappi, jonka ovi ei pysy enää kiinni. Mutta totuus on, että tykkään näperrellä. Ihan liikaa. Mitä sitten, vaikka kaikki meneekin pieleen ja penkin alle. Pääasiahan on, että on kivaa. Eikö?

Ajattelinkin liimata töihini lapun - "Kivaa oli!" - ja varoittaa opettajaa, että moni kakku päältä kaunis. Saumoja ei kannata minun töistä tarkastella. Niissä on pääasia vain ja ainoastaan se, että ne pitävät. Loppuun asti.

Ja siitä topista vielä. Jostain syystä äitimuori tykkäsi siitä vain ja ainoastaan niin kauan, että paljastin keskikappaleen olevan vanha hame ja pitsien olevan vanhasta topista. Ennen paljastusta toppi oli superhieno, paljastuksen jälkeen "ihanhan tuo on hieno". Luuli kait, että tuhosin jotain oikeasti hienoa toppiani varten.

Jeps. Onneksi osaan paljon muuta. Että on jotain, millä pelastaa tämä kässän kurssi. Vaikkapa se portfolio.... Palautan viikonlopun jälkeen = piirrän ja kirjoitan kuin raivopää koko viikonlopun. Että tulisi edes jonkinlainen tulos...

Fran Perea - La Vida Al Revés

Murehtii Rimpula